Víte, co znamenají jednotlivé hodnoty, které vám ukáže BMI kalkulačka


Chcete zjistit, jak na tom jste se svou váhou? Pomůže vám výpočet BMI. Díky němu získáte číslo, které je označené jako BMI index. Jak s ním naložit dále? Je nutné znát rozmezí jednotlivých kategorií. Proto vám pomůžeme správně se zorientovat. Začneme hodnotou, která je nižší než 20. Co v případě, že vám vyšla? Znamená to, že trpíte podváhou a je třeba změnit své stravovací návyky a zajistit, abyste zdravě přibrali na optimální úroveň. Vypočítat však lze i hodnoty jiné.

Vypočetla vám BMI kalkulačka optimální váhu?

Jdeme dále. A to na rozmezí hodnot 20 – 25, což je ukazatel, který by si přála vidět většina lidí. Značí totiž, že BMI kalkulačka ukazuje ideální váhu. Zde není důvod k jakémukoliv znepokojení, jelikož vše je zcela v pořádku. Dodat ale musíme, že jak začne číslo sklouzávat směrem k dvacítce, už může hrozit riziko podváhy. Platí i opačná situace, kdy bude hodnota indexu tělesné hmotnosti stoupat k vyššímu limitu. Z něho se lze poměrně snadno přehoupnout do kategorie nadváhy, kde už je na místě začít danou situaci nějakým správným způsobem řešit.

Co když je BMI vyšší než zmíněných 25?

Pokud vám nevyšla ani jedna ze zatím zmíněných hodnot, znamená to jediné. Vaše váha je již nad limitem, jelikož přesahuje číslo 25. Takové BMI může znamenat, že trpíte nadváhou. Ale pouze v případě, že vaše vypočtená hodnota není vyšší než 40. Pokud ano, znamená to ještě komplikovanější stav, protože jste označováni jako lidé trpící obezitou prvního stupně. Ani zde však nemusí být konec, jelikož u řady lidí se objevuje dokonce i těžká obezita. U takových jedinců se hodnota Body Mass Indexu pohybuje nad čtyřicítkou. Takový stav už není dobré brát na lehkou váhu a je na místě navštívit odbornou pomoc. Výživového poradce, případně dietologa, ale eventuelně také lékaře. A kdy? Samozřejmě v co nejkratší možné době.




Komentujte jako první

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zobrazována


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..