Rozdíl mezi aktovkou a školním batohem


Rozdíl mezi aktovkou a školním batohem

Čas neúprosně kvapí kupředu a než se nadějeme, máme tady začátek nového školního roku. S blížícím se zářím se už tradičně pojí pořizování školních pomůcek. Než se zběsile pustíte do nakupování, nejprve se podívejte, jaký je vlastně rozdíl mezi batohem a aktovkou.

Přehledně i stylově

Při výběru školní tašky volí hodně rodičů aktovky pro prvňáčky. Jedná se už o jakousi léty prověřenou klasiku, s níž se můžeme setkat nejčastěji. Oproti batohům mají nespornou výhodu v pevné konstrukci. Učebnice a sešity tak zůstanou srovnané a nehrozí riziko, že by se pomačkaly a poškodily. Díky jedné velké kapse členěné na menší přihrádky tak bude mít dítě dokonalý přehled o tom, co se kde nachází, a snáze najde potřebné pomůcky.
Naopak školní batohy pro prvňáčky tuhle pevnost postrádají, což by mohlo některým dětem způsobovat potíže. Neznamená to ale, že by byly pro začínající školáky nevhodné. Záleží na tom, jaký model zvolíte. Oproti aktovkám zase mají výhodu ve své váze, která bývá zpravidla mnohem nižší. Při velkém objemu knih a školních potřeb, co dnešní děti musí do školy nosit, se jistě jedná o velice užitečnou vlastnost.

Myslete na zdraví dítěte

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, myslete vždy na zdravotní nezávadnost daného produktu. Nejde pouze o materiál, ale také o to, zda potomkovi nezničí záda. Vybírejte pouze takové kousky, co mají ergonomicky tvarovanou zadní část a rovnoměrně celou váhu rozloží. Taktéž se dívejte i na rozměry, protože batoh či aktovka nikdy nesmí přesahovat až na zadek.
Velký výběr školních batohů, aktovek i dalších potřeb pro školáky poskytuje tradiční český výrobce Bagmaster. Firma nabízí kvalitní zboží za přijatelné ceny, splňující všechny požadavky zdravotní nezávadnosti. Zakoupit můžete i velice oblíbené školní sety s jednotným designem. Ty se skládají z batohu nebo aktovky, penálu, pytlíku na přezůvky a boxu na svačinku.




Komentujte jako první

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zobrazována


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..