Proč investovat do luxusních hodinek?

Proč investovat do luxusních hodinek?

Originální doplněk, nebo investice? Luxusní hodinky mohou být obojím!

Ano, i na hodinkách se dá vydělat, jen se musí vědět na jakých. Sázkou na jistotu v tomto ohledu jsou limitované edice, největší sběratelskou hodnotu mají modely s pořadovými čísly. Luxusní hodinky ovšem vyjadřují i společenské postavení a fungují jako ideální módní doplněk. Na tyto modely se v následujícím článku zaměříme.

Vybíráme luxusní hodinky

Hodinky většinou vybíráme podle značky, materiálu a stylu. Na trhu se setkáte s hodinkami moderními a klasickými. Elegantními i sportovními. Velké oblibě se těší hodinky jachtařské, letecké, vojenské i potápěčské. Jaké zvolíte, záleží především na vašem vkusu.

Zaměřeno na materiály

Luxusní hodinky ovšem dělá především jejich materiál a vnitřní mechanika. A výjimečná ruční práce. Ty nejluxusnější hodinky se vyrábějí z drahých kovů, jako je zlato (růžové, zlaté i bílé), platina, titan a bronz. Renomovaní výrobci (například Rolex) však k výrobě používají i nerezovou ocel. Moderními materiály jsou i keramika a uhlíkové vlákno.

Záruka kvality a luxusu

Hodinářskou mekkou jednoznačně je Švýcarsko, které je domovinou hned šesti nejvýznamnějších hodinářských značek, jako jsou Omega, Rolex, Tissot, IWC, Breitling a Tag Heuer. V portfoliích těchto značek najdete především pánské hodinky. Pozornosti dam by neměly uniknout značky Gucci, Longines, Raymond Weil a Chopard, které jsou zároveň i unikátním šperkem. Krásné dámské hodinky však najdou i v nabídce značek Swarovski.

Nejdražší hodinky světa

Luxusní hodinky samozřejmě nejsou levnou záležitostí. Hodinky Patek Philippe byly nedávno vydraženy za v přepočtu čti čtvrtě miliony korun. Vůbec nejdražšími hodinkami světa jsou ale diamantové Graf Diamonds Hallucination za necelých 46 milionů Eur. V žebříčku deseti nejdražších hodinek světa však dominují i modely za 9, 14, 15, 20 i 30 milionů Eur.

Ceny luxusních hodinek

Na českém trhu se naštěstí setkáte s „levnějšími“ modely, ale i tak ve velkém cenovém rozpětí. Například v portfoliu značky Chopard najdete hodinky za 137 tisíc, ale i pětinásobně dražší. To samé platí na švýcarskou značku Franc Muller. Za ty nejlevnější zaplatíte 181 tisíc, za ty nejdražší 3 miliony.

Co určuje cenu hodinek?

Obecně se dá říci, že cenu hodinek určuje materiál pouzdra. Ten největší poklad se však ukrývá uvnitř. Je jím hodinový strojek, neboli kalibr, který odráží řemeslné mistrovství jeho tvůrce. Stovky miniaturních součástek, jejichž souhra ukazuje přesný čas.




Komentujte jako první

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zobrazována


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..