Výběr koberce podle stylu bydlení

Výběr koberce podle stylu bydlení

Tento kus vybavení dodává našemu bydlení útulnost a kýžený komfortní rozměr. Pokud však koberec vybereme špatně, snadno dokáže celý prostor doslova esteticky shodit. A na co si tedy dát pozor?

Běžné jednobarevné koberce nebo běhouny v sobě žádné nástrahy neukrývají. Problém však může nastat ve chvíli, kdy se rozhodnete vsadit na netradiční kousky. K mání jsou například:

  • geometrické vzory,
  • květinové motivy,
  • orientální vzory apod.

Vyberte si koberec podle zařízení bytu

Pro moderní styl, v němž hrají prim nejrůznější nápadité dekorace, doporučujeme zvolit koberec v přírodních barevných tónech. Ten dokáže podtrhnout charakter každého detailu vašeho vyladěného interiéru, a přitom si nebude nezaslouženě uzurpovat vaši pozornost. Tradičně zařízený domov pak velmi hezky propojí exoticky vyhlížející orientální koberec. A geometrické vzory se obzvláště dobře hodí  do prostoru zařízeného v eklektickém stylu.

Samostatnou kapitolou jsou pak dětské koberce. Často hrají všemi barvami a je to dobře, protože děti něco podobného potřebují. Zároveň však musí ladit i s ostatním vybavením místnosti, jinak bude výsledkem jen nevzhledný mišmaš, ve kterém se nikdo nebude cítit dobře. Barvy mají totiž na naši psychiku velmi významný vliv.

Koberec vám pomůže opticky zvětšit prostor

Tento doplněk pro bydlení vybírejte i s ohledem na charakter zařizovaného prostoru. Obzvláště důležité je to zejména  u velkých koberců. Ty dokážou skvěle propojit dva menší prostory a dodat jim alespoň opticky větší rozměry. Abyste toho dosáhli, odstraňte mezi nimi nepotřebné zdi a na celou podlahu položte velký koberec. Takové řešení je ideální zejména pro kuchyň a obývací pokoj, umístěné vedle sebe. A pokud u vás něco podobného není možné, pokuste se zbavit alespoň dveří, které rovněž nehezky oddělují prostor a obě místnosti vybavte stejným kobercem. Vyplatí se to.

Zdroj obrázku: Design gallery / Shutterstock.com




Komentujte jako první

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zobrazována


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..