Líbí se Vám dřevěná terasa?

Líbí se Vám dřevěná terasa?

Jste milovníkem přírody a plánujete u svého domova vytvořit klidovou zónu, kde můžete vypít odpolední kávu nebo posedět s přáteli? Pak jsou tu dřevěné terasy. Jak je známo, dřevo je oblíbeným přírodním materiálem nejen pro podlahy, ale i venkovní terasy. Dlouhá životnost, luxusní vzhled, ale i snadná údržba. To vše nabádá k realizaci venkovní dřevěné terasy.

Jaké jsou nároky na dřevěné terasy?

  • Ať už se rozhodnete pro dřevěnou terasu z jakéhokoliv důvodu, je namístě zmínit ty nejvýznamnější ukazatele, tedy vyzvednout výhody dřevěných teras. Výběr kvalitního dřeva je bezpochyby jedním z nejdůležitějších předpokladů delší životnosti.
  • Exotické dřeviny navíc bývají nejen velmi odolné, ale pyšní se i luxusním vzhledem.
  • Dřevo je přírodním materiálem, který je stále trendy. Návrat k přírodě jako takové a pozitivní působení přírodních materiálů na naše smysly je dalším faktorem, proč si bez dřevěných prvků mnozí nedokážou svůj domov představit.
  • I přes fakt, že dřevo nemá rádo změnu teplot, vlhkost či ultrafialové záření, se dřevěné terasy snadno udržují.

Postačí tlakový čistič a speciální nátěr?

Každou podlahu je zapotřebí občas vyčistit. Ani terasa není výjimkou. Dřevěnou terasu postačí alespoň dvakrát ročně vyčistit tlakovým čističem a po důkladném vyčištění povrch ošetřit speciálním olejem, který vytvoří ochrannou vrstvu. Tato vrstva chrání prkna před UV zářením, přílišnou vlhkostí nebo změnou teplot. Navíc slouží jako prevence před vznikem možných prasklin. Speciální oleje dodávají dřevu znamenitý vzhled. Dle uvážení můžete vybírat z řad pigmentovaných olejů lesklých či matných. Některé olejem mohou dřevo zbarvovat a dodávat mu tak přirozenější a svěží vzhled.

Proč podklad ze zeminy?

Pokud se rozhodnete pro realizaci dřevěné terasy v přízemí, je nezbytné, aby byl podklad ze zeminy, která propouští vodu. Vrstvy písku v kombinaci se štěrkem jsou ideální sestavou. Následuje stabilní základ s mírným spádem, aby přebytečná voda mohla volně odtékat. Na pevný základ patří podkladové hranoly. Teprve, když je vše připraveno a došlo ke kompletnímu vyrovnání podkladní konstrukce, může započít šroubování terasových prken.




Komentujte jako první

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zobrazována


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..