5 neobvyklých způsobů, jak využít šmakouna v kuchyni


5 neobvyklých způsobů, jak využít šmakouna v kuchyni

Šmakoun je oblíbená pochoutka, která se vyznačuje nezaměnitelnou chutí. Pokud vás už omrzela klasická použití tohoto dezertu, máme pro vás 5 neobvyklých způsobů, jak jej vyzkoušet v kuchyni. Najdete zde recepty, které vás zaujmou a osvěží vaše každodenní menu.

Šmakounové dezerty na každou příležitost

Šmakoun je delikátní sušenka, která se vyrábí z mletého pšeničného těsta. Je oblíbená díky své jemné křupavosti a sladké chuti. Je vhodný jako základ pro řadu sladkých dezertů, které obohatí každé společenské setkání.

Jmenovitě lze připravit nezapomenutelnou šmakounovou pěnu, oblíbenou šmakounovou buchtu nebo šmakounovou koláčovou směs. Kombinace šmakouna s domácí marmeládou je skvělá volba pro sladkou snídani. Pro milovníky čokolády je ideální šmakounový čokoládový fondant. Obzvlášť oblíbené jsou také šmakounové kokosové kuličky nebo šmakounový cheesecake, který je skvělou volbou pro posezení s přáteli.

Sladká pochoutka ve fast-foodové formě

Sladké pochoutky ve fast-foodové formě jsou populárním trendem mezi milovníky dobrého jídla. Šmakoun se snadno přizpůsobí tento způsob přípravy, a to díky jeho čerstvosti, křupavosti a ovocné chuti. Například smažené kousky šmakounu s vanilkovou zmrzlinou, přelité čokoládou a posypané mákem jsou skvělou volbou pro milovníky sladkostí. Můžete je také posypat čokoládovými nebo lískovými oříšky.

Dalším sladkým způsobem, jak využít šmakoun, je vytvoření křupavých lívanců. Mícháním kousků šmakouna se smetanou, cukrem a špetkou soli můžete vytvořit malé lívance, které můžete následně smažit. Také můžete lívance obalit v kokosu nebo sezamových semínkách. Tyto lívance jsou skvělou pochoutkou, kterou můžete s úspěchem servírovat i na oslavách.




Komentujte jako první

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zobrazována


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..