Nové auto bez čekání a levněji? Zaměřte se na skladové vozy

Nové auto bez čekání a levněji? Zaměřte se na skladové vozy

Rozhodli jste se pro nové auto, ale nechcete na něj čekat dlouhé měsíce? Pravdou je, že než se váš vytoužený model vyrobí, může trvat opravdu dlouho. Ale máme pro vás i dobrou zprávu: existují tzv. skladové vozy, díky kterým odjedete s novým vozem ihned, případně v horizontu několika dní až týdnů.

Co to vlastně to skladové vozidlo je?

Jedná se o auto, které už sjelo z výrobní linky a není tudíž vyrobeno podle vašich specifických požadavků. To ale neznamená, že jen tak „čeká“ na skladě v Česku. Může se nacházet někde v dodavatelském řetězci, případně i v zemi výroby. Závisí na značce a konkrétním modelu. Takže zatímco na import exotického vozidla přeci jen nějaký ten pátek čekat budete, skladové vozy Škoda jsou logicky k dispozici prakticky okamžitě.

V čem tkví největší výhody skladových vozů?

Hlavní výhodou je bezpochyby okamžitá (nebo velmi rychlá) dostupnost. Pokud není na místě (v areálu prodejce), s největší pravděpodobností bude na cestě jen pár minut po objednávce. V dnešní době, kdy jsou dodací lhůty u nových aut extrémně dlouhé, jde o obrovskou výhodu.

Pokud nový automobil opravdu potřebujete do určitého data, můžete si být jisti, že ho v daném termínu dostanete. Nejde totiž jen o další z mnoha položek, které teprve čekají na výrobu, ale o skutečný vůz, který už z výrobní linky sjel.

Nové auto bez čekání a levněji? Zaměřte se na skladové vozy

Pro koho skladové vozy nejsou dobrou volbou?

Nic není bez poskvrnky a také skladové vozy s sebou nesou jistá negativa. Hlavní nevýhodou je absence individuální konfigurace. Musíte se spokojit s již předpřipravenou specifikací. I tak si však lze vybrat z široké nabídky modelů a značek, takže se s trochou štěstí trefíte do svých požadavků.

Co se týče ceny, skladové vozy bývají o něco levnější než auta zadávaná do výroby. Ale ne vždy. Některé modely mohou být paradoxně i dražší kvůli nižší dostupnosti a velké poptávce, která po nich v současné době panuje. Pokud ale chcete auto co nejdříve a nevadí vám drobné kompromisy v konfiguraci, budete nadmíru spokojení.

V každém případě si před koupi skladového vozu ujasněte, co od daného exempláře očekáváte. Trváte-li na specifické barvě, motoru, výbavě, apod., pak si pravděpodobně budete muset počkat, až se auto vyrobí na míru vašeho očekávání. Pokud jste ovšem flexibilní a prioritou je pro vás kombinace rychlé dostupnosti a ceny, pak s trochou štěstí a rychlým jednáním pořídíte skvělé auto.




Komentujte jako první

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zobrazována


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..